Μακελειό σε φυλακή στο Μεξικό έπειτα από έφοδο συμμορίας

Μακελειό με εννέα νεκρούς έγινε σήμερα σε μια φυλακή στο νότιο Μεξικό, όταν τα μέλη μιας συμμορίας μπήκαν μεταμφιεσμένα ως αστυνομικοί για να σκοτώσουν κάποιους φυλακισμένους.

Ερευνώνται τα κίνητρα της επίθεσης

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας, συνολικά έξι, μπήκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα μεταμφιεσμένα ως αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένου και πυροβόλησαν και σκότωσαν τους τέσσερις κρατουμένους, οι οποίοι ήταν άνδρες 24 ως 41 ετών, καταδικασμένοι για παράνομη οπλοφορία (οι δύο), διακίνηση κοκαΐνης και απαγωγή.

Στη συνέχεια, οι δράστες

προσπάθησαν να διαφύγουν και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τους φρουρούς, οι οποίοι σκότωσαν τους πέντε. Ο έκτος ένοπλος τραυματίστηκε, όπως και δύο από τους φρουρούς.

Έπειτα από το περιστατικό, η αστυνομία και ο στρατός περικύκλωσαν τη φυλακή για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη απόπειρα μαζικής απόδρασης των κρατουμένων.

Οι αρχές ερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης, την πιθανότητα να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών και το αν κάποιος από τους φρουρούς διευκόλυνε την επιδρομή αυτή.

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, η οποία πλήττεται πολύ έντονα από τη δράση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτή βρίσκονται πολλές εκτάσεις όπου παράγεται μαριχουάνα, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο διαμετακομιδής ναρκωτικών.

Από τον Ιανουάριο του 2013 στην περιοχή αυτή έχουν εξάλλου πολλαπλασιαστεί οι ομάδες «αυτοάμυνας» πολιτών, που αναλαμβάνουν δράση επικαλούμενες την αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν τα καρτέλ.

Εξάλλου σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα βίαια επεισόδια πολλαπλασιάστηκαν εντός των φυλακών του Μεξικού το 2012, με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για 154 νεκρούς.

The post Μακελειό σε φυλακή στο Μεξικό έπειτα από έφοδο συμμορίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα