Μ. Βαρβιτσιώτης: Οι ναυτικοί θα πληρώνονται από τις χρηματοδοτήσεις για τα δρομολόγια σε άγονες γραμμές

Με νομοθετική ρύθμιση επιδιώκει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοΐας προωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα το νομικό πρόσωπο το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί. Αυτό θα συμβεί σε αυτή τη φάση με τη ναυτιλιακή

εταιρεία ΝΕΛ.

Με την κίνηση αυτή ο υπουργός Ναυτιλίας προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Παράλληλα ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλη Σακέλλη με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αύριο Τετάρτη, η ΠΝΟ θα έχει νέα συνάντηση με τον ΣΕΕΝ ενώ θα υπάρξει επικοινωνία και με τον ΥΝΑ. Στη συνέχεια η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων.

The post Μ. Βαρβιτσιώτης: Οι ναυτικοί θα πληρώνονται από τις χρηματοδοτήσεις για τα δρομολόγια σε άγονες γραμμές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα