Μ. Μπόλαρης: «Πληρώνω το χαράτσι. Σέβομαι και τους άδικους νόμους!»

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Ο Μάρκος Μπόλαρης, ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών, μιλά αποκλειστικά στο «Π» για τη άδικη επιβολή των φόρων στους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν αντεπεξέλθουν στις απλές, καθημερινές τους υποχρεώσεις.

«Μας είχαν πει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, και καθημερινά μας διαβεβαίωναν, ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα. Τώρα λένε ότι θα μας επιβάλουν νέα μέτρα. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε πια εμπιστοσύνη. Άλλα

μας λένε τη μία και άλλα μας λένε την άλλη. Υπήρχε κοινή δέσμευση ότι το χαράτσι θα ήταν εφάπαξ και ότι δε θα ξαναεπιβάλλονταν. Τελικά το χαράτσι μένει».

«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ανακαλούν όσα είπαν και δίνουν παράταση στο χαράτσι της ΔΕΗ. Ομολογούν δηλαδή ότι υπάρχει ανεπάρκεια στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μας λένε όμως για να λύσουν την ανεπάρκεια. Μένουν σε οριζόντιες λογικές, οι οποίες είναι και οι πιο άδικες. Η λογική που επικρατεί σήμερα είναι μία «αδικώ τους πολλούς και ευνοώ τους λίγους».

«Χρειάζεται ένα απλός και διάφανος, ηλεκτρονικός άρα αποτελεσματικός, δίκαιος εισπρακτικός μηχανισμός. Μας έχουν τρελάνει με τόσα φορολογικά νομοσχέδια. Το μόνο που κάνουν είναι να περιπλέκουν την κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε. Αδυναμία στην ουσία».

«Εγώ το πλήρωσα το χαράτσι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Γιατί οφείλω να σέβομαι τους νόμους, ακόμα και αν αυτοί είναι άδικοι. Έτσι μας έμαθε ο Σωκράτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα