Λογαριασμοί και ονόματα που «καίνε» στη λίστα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κάτω τα χέρια από την ελευθερία ελέγχου της διεφθαρμένης ελληνικής εξουσίας είπε η πρωτοδίκης της Αθήνας, κ. Μπολίκα, σε μια ιστορικής σημασίας δικαστική απόφαση με την οποία αθώωσε τον Κώστα Βαξεβάνη και εξέθεσε δύο εισαγγελείς: εκείνον που διέταξε την αυτόφωρη δίωξη-σύλληψη του Βαξεβάνη και τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε προτείνει

την καταδίκη του δημοσιογράφου με ένα σκεπτικό που είναι ανάξιο λόγου για δημοκρατικές κοινωνίες. Η νομική του άποψη είναι δικαίωμά του, βεβαίως, και αυτή και μόνο κρίνουμε αυστηρά και εντελώς άσχετα με το πρόσωπό του.
Σε μια εποχή που η χώρα γκρεμίζεται οικονομικά από τη διαχρονική λεηλασία του δημοσίου χρήματος, σε μία εποχή που οι πολίτες βασανίζονται από τις αιματηρές περικοπές, σε μία εποχή που η χώρα είναι δακτυλοδεικτούμενη διεθνώς για συγκαλύψεις σκανδάλων που σχετίζονται με τη λεηλασία των οικονομικών της, η δημοσιοποίηση της λίστας, στην οποία περιέχονται ονόματα τα οποία έχουν εμπλακεί ακριβώς στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, ήταν επιβεβλημένη. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, όπως ορίζει η νομική επιστήμη αλλά και η λογική.
Η εισαγγελία με τη στάση της στο θέμα, ακόμα και αν υποκειμενικά είχε διαφορετικές στοχεύσεις, αντικειμενικά η στάση της ωφελούσε όχι το δημόσιο συμφέρον, αλλά το ατομικό συμφέρον κάποιων πολιτών. Και ναι μεν μπορεί μερικοί από αυτούς να μην έχουν σχέση με λεηλασία δημοσίου χρήματος και να ενήργησαν νομικά σωστά, όμως ανάμεσά τους και ιδιαίτερα πίσω από μερικές οff shore εταιρείες κρύβονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής, επιχειρηματικής, αλλά και δημοσιογραφικής ΕΛΙΤ που βασανίζει με τις λεηλασίες τον τόπο.
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, τα ονόματα αυτά κυκλοφορούν ήδη σε καλά πληροφορημένα σαλόνια και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και ασφαλώς στη Γαλλία. Οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών, που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα ΚΑΙ με τη λίστα, δεν ασχολήθηκαν γιατί υπήρχε εκεί το όνομα μιας από τις καταδικασμένες εφοριακούς της Θεσσαλονίκης για τα δισ. του ΦΠΑ, τα οποία άλλαζαν χέρια ΜΕΣΑ στο υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ασχολήθηκαν για τις καταθέσεις κάποιων ιδιωτών, γιατρών, δικηγόρων.
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ καταστάσεις με την κίνηση των λογαριασμών που κατέχουν πρόσωπα με σημασία αλλά και οff shore εταιρείες. Έχουν, δηλαδή, και τις εισροές και τις εκροές από τους λογαριασμούς αυτούς. «Αν δείτε την κίνηση των λογαριασμών και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, θα λιποθυμήσετε» είπε στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών που χειρίστηκε το θέμα στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, κ. Μπίκα, με τον οποίο έγινε το κεντρικό μέρος των συζητήσεων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το πράσινο φως για την αξιοποίηση των πληροφοριών ΚΑΙ γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αλλά ΚΑΙ με τη σκέψη ότι θα «βάλει στο χέρι» πληροφορίες για σημαντικά πρόσωπα. Οι ξένοι, όμως, δεν ξεκίνησαν την υπόθεση, γιατί απλώς ο Φαλσιανί τους έδωσε τη λίστα και «είπαν να μην την παραπετάξουν». Την ξεκίνησαν για να αναγκάσουν τ
Keywords
Τυχαία Θέματα