Λίνσεϊ Μάιλς: Το κορίτσι του μυστικού πράκτορα που καταδιώκουν οι ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν φωτογραφίες της κοπέλας του πρώην μυστικού πράκτορα της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν. Η εφημερίδα Daily Mail περιγράφει πώς ένα ρομαντικό ταξίδι στη Χαβάη κατέληξε σε μια απρόσμενη αποκάλυψη για τη σύντροφο του 29χρονου.

Η Λίνσεϊ Μάιλς μπαλαρίνα στο επάγγελμα, αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας μέσα από το προσωπικό της μπλογκ

πως ο 29χρονος σύντροφός της με τον οποίο σκέφτονταν να παντρευτούν ανέτρεψε εν μια νυκτί τα σχέδια τους όταν πήρε την απόφαση να φύγει από τη Χαβάη και να πάει στο Χονγκ Κονγκ όπου και αποκάλυψε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε παρακολουθήσεις μέσω Facebook, Apple και άλλων εταιρειών.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γνωρίσω τους γονείς του Έντουαρντ» έγραφε πριν σκάσει η μπόρα η 28χρονη μπαλαρίνα. « Ανυπομονώ να έρθει ο Απρίλης και να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι οι δύο μας, ούτως η άλλως το καλύτερο μέρος μιας μετακόμισης είναι το πακετάρισμα» έγραφε η Λίνσεϊ λίγες ημέρες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η διαφορά λίγες ημέρες μετά είναι εμφανέστατη: «Νιώθω ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Με άφησες αγνοουμένη στη θάλασσα χωρίς πυξίδα» ήταν το μήνυμα που ανέβασε η Λίνσεϊ μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν .

Η 28χρονη μπαλαρίνα που φοίτησε στη σχολή «Maryland Institute College of Art» μετείχε επίσης και στην ομάδα «Waikiki Acrobatic Troupe» που εξειδικεύεται στη παρουσίαση δύσκολων ακροβατικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο 29χρονος πρώην πράκτορας, η σύντροφός του δεν ήξερε τίποτε σχετικά με τις αποκαλύψεις. « Δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τη Λίνσεϊ να με δει να φτιάχνω τη βαλίτσα μου χωρίς να της πω πού πάω. Ήξερε πού εργαζόμουν, απλά δεν γνώριζε ότι θα έκανα αυτή την αποκάλυψη».


Ο Την ίδια ώρα, ο Εντουαρντ Σνόουντεν έχει εξαφανισθεί από το ξενοδοχείο του στο Χονγκ Κονγκ από το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται, αλλά δημοσιογραφικές πηγές πιστεύουν ότι παραμένει στο Χονγκ Κονγκ.

Εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως τέλεση εγκληματικής πράξης. Παράλληλα, κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και φέρει τον τίτλο «Συγχώρεση για τον Εντουαρντ Σνόουντεν» έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 υπογραφές.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Washington Post και το Ινστιτούτο Pew, η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί θεμιτό μέσο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν. «Εάν λάβουμε τέτοιο αίτημα, θα εξετασθεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα