Λίγο πριν τον πόλεμο

Πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, με την περιοχή να δέχεται τη σφοδρότερη ισραηλινή επίθεση μετά την εισβολή του 2009.

Από πλευράς Παλαιστινίων εκτοξεύτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ, με τη μία να πλήττει το νότιο μέρος της πόλης. Για πρώτη φορά ύστερα από 20 και πλέον χρόνια, μετά τον πόλεμο του 1991 στον Περσικό κόλπο, ήχησαν στην πόλη του Ισραήλ αντιαεροπορικές σειρήνες.

Από πλευράς Ισραήλ, οι χερσαίες

ισραηλινές δυνάμεις κινούνται προς τα σύνορα με τη Γάζα, με τους φόβους της χερσαίας εισβολής να πληθαίνουν, ενώ, ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά και ένα βρέφος 11 μηνών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προειδοποίησε με ισχυρότερη ισραηλινή αντίδραση, διαμηνύοντας ότι η Χαμάς «θα πληρώσει το ακριβές τίμημα» για τις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει το «πράσινο φως» για την ανάκληση έως και 30.000 εφέδρων.

Η Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι εκτόξευσε κατά του Τελ Αβίβ πύραυλο τύπου Fajr-5. «Διευρύναμε την ακτίνα της μάχης για να φτάσει στο Τελ Αβίβ και όσα ακολουθήσουν θα είναι μεγαλύτερα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ένοπλος βραχίονας της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς.

Οι πύραυλοι Fajr-5 είναι ιρανικής κατασκευής και έχουν μέγιστο βεληνεκές 75 χιλιόμετρα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα