Κύπρος: Επίκεινται αποκαλύψεις… από Τρίτη

H Τρίτη 2 Απριλίου, φέρεται πως έχει κατά πάσα πιθανότητα οριστεί ως η ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει το έργο της η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή, η οποία έχει διοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να ερευνήσει όλα τα θέματα για τον τραπεζικό τομέα και την κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο. Μέλη της Επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Πικής και οι πρώην δικαστές κ. Καλλής και Κωνσταντινίδης, ενώ πρέπει να τονισθεί πως θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες

τους. Παράλληλα θα πλαισιωθούν και από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Η έρευνα θα καλύψει το χρονικό διάστημα 2006 – 23 Μαρτίου 2013 και στόχος της είναι να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών.

«Όλα θα περάσουν από κόσκινο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι θα διερευνηθεί σε βάθος το πώς και το γιατί κατέληξαν τα δημοσιονομικά του κράτους σε αυτή την κατάσταση καθώς επίσης και τα όσα έγιναν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του τόπου.

Κάποιες από τις συνεδρίες της ερευνητικής επιτροπής αναμένεται να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για να διαφυλαχθούν απόρρητες πληροφορίες, που έχουν σχέση με την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των μελών της τριμελούς επιτροπής. Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης θα διαβιβάσει στην πρώτη συνεδρία της Ερευνητικής Επιτροπής την λεγόμενη «καυτή λίστα» για την διαγραφή από τράπεζες δανείων πολιτικών, στελεχών κομμάτων, συγγενικών προσώπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τράπεζας, στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα