Κύμα τουριστών από την Πολωνία στην Ελλάδα το 2013

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χώρα μας περιμένει 380 χιλιάδες Πολωνούς τουρίστες σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. Μετά την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην Πολωνία, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συζήτησε με εκπροσώπους της τοπικής τουριστικής αγοράς την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από την Πολωνία στην Ελλάδα. Πέρυσι ήρθαν στη χώρα μας 250 χιλιάδες Πολωνοί,

και φέτος αναμένονται 130 χιλιάδες περισσότεροι, δηλαδή 380 χιλιάδες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ισχυρή τοπική επιχειρηματική κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από 45 ελληνικής επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Play του Ομίλου Γερμανού, η Coca – Cola, η Intralot κ.ά. Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης συζήτησε και με Πολωνούς επιχειρηματίες την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε πως το 2013 είναι η καθοριστική χρονιά και το σημείο αλλαγής πορείας της χώρας.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Μπράνισλάβ Κομορόφσκι και την πολιτική ηγεσία της χώρας και την Τρίτη θα μεταβεί στην Κρακοβία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα εξόντωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα