Κρήτη:Δύο συλλήψεις για οπλοστάσιο και ναρκωτικά

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε  στην κατοχή του ένας  45χρονος αγρότης,  ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 33χρονο Βούλγαρο που απασχολούσε ως εργάτη, στην περιοχή της Κισσάμου Χανίων. Οι συλληφθέντες επιτέθηκαν  στους αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. τραυματίζοντας τρεις από αυτούς.

Η Αστυνομία  ανακοίνωσε ότι στα σπίτια, τα  αγροκτήματα και τις αποθήκες του 45χρονου βρέθηκαν μια εμπρηστική –εκρηκτική βόμβα με τρία φιαλίδια βουτανίου, ακαριαίο φυτίλι και πυροκροτητή που ήταν έτοιμη για χρήση και ερευνάται

πού σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει. Μεγάλη ήταν και η ποσότητα εκρηκτικών που έκρυβε και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι πρόσφατες εκρήξεις σε καταστήματα είναι δικό του «έργο».

Συνολικά, βρέθηκαν οκτώ κιλά και 554 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας και τέσσερα κιλά και 480 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας κατασχέθηκαν Μαζί, 199 πυροκροτητές, 444 μέτρα ακαριαίο και βραδύκαυστο φυτίλι! Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια, τέσσερις χειροβομβίδες, 7.791 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πιστόλι των 7,62 mm, ένα περίστροφο των 0.32 in., ένα κυνηγετικό δίκαννο, δύο διόπτρες, ένας σιγαστήρας, 12 γεμιστήρες, εξαρτήματα πολεμικών όπλων, μια ζυγαριά ακριβείας και έξη γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Άλλο  ένα 45άρι πιστόλι με ένδεκα φυσίγγια, δύο μαχαίρια και δυο κιλά 543 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκαν στο σπίτι και σε ένα αγροτεμάχιο του 45χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση και πρόκληση ελαφρών σωματικών βλαβών.

Keywords
Τυχαία Θέματα