Κρίσιμος αγώνας για τους Ερυθρόλευκους απέναντι στην γηπεδούχο Ζαλγκίρις

Το αίμα του πήρε πίσω ο Ολυμπιακός, στον αγώνα με την Αναντολού Εφές στον εντός έδρας αγώνα.

Πρέπει να μη σπάσει όμως το σερί του και να νικήσει την Ζαλγκίρις (σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00, ο οποίος θα μεταδοθεί από ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) για να καταφέρει να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας.

Μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Ευρωλίγκα, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίες πολύ πειστικές και επιβλητικές απέναντι σε Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Κάχα Λαμποράλ εκτός και Αναντολού Εφές εντός έδρας. Με εμφανέστατη βελτίωση στην άμυνα, πιο αποτελεσματική επίθεση και μόνιμο ατού τον έλεγχο των ριμπάουντ, οι «ερυθρόλευκοι» θυμίζουν κάτι από την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα. 

Δεν μένουν όμως εκεί. Με νίκη στο Κάουνας πιάνουν στην πρώτη θέση τη Ζαλγκίρις. Αν, δε, αυτή συνδυαστεί με υπερκάλυψη του -18 του ΣΕΦ (μοιάζει πολύ δύσκολο, αλλά έτσι φάνταζε και το -26 απέναντι στην Εφές που λίγο έλειψε να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός την περασμένη εβδομάδα), θα γίνει αφεντικό στον όμιλο. Οι πρωταθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν στα δύο εναπομείναντα ματς την Τσεντεβίτα στην Κροατία και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, ενώ η Ζαλγκίρις έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας στο Μιλάνο και υποδεχόμενη την Εφές. 

Η Ζαλγκίρις θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό σε κατάμεστο γήπεδο και με την ψυχολογία στα ύψη μετά το θρίαμβο με 90-79 στο εγχώριο ντέρμπι απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει 4/4 στο πρωτάθλημα και μετρά από μία ήττα σε VTB League (από τη Ρίγα στη Λετονία) και Ευρωλίγκα (από την Τσεντεβίτα στην Κροατία).

Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Τάντας Κλιμαβίτσιους, αλλά οι Τρεμέλ Ντάρντεν, Κσιστόφ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν αναμένεται να παίξουν κανονικά.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα