Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα δήλωσε ο Β. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ανοικτά παραμένουν τα μεγάλα θέματα μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα να αναζητά συμφωνία με τους τροικανούς μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

« Είναι ρεαλιστική μια συμφωνία με την τρόικα μέχρι την Κυριακή» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την πολύωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στις

δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα πολύ μεγάλα θέματα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν, δεδομένου ότι υπάρχουν αποτελέσματα που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα ενώ αναφερόμενος στο πλεόνασμα είπε ότι η διανομή θα γίνει με κοινωνικούς και αναπτυξιακούς τρόπους.

Κληθείς να σχολιάσει το αν η τρόικα επιμένει στις απαιτήσεις της για τα εργασιακά θέματα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει επιμονή σε κάτι που είναι εκτός «δικής μας λογικής», δηλαδή «σε κάτι που είναι προκλητικό και κακό για τους εργαζόμενους και τους ανέργους».

Σε σχέση με τα διαρθρωτικά μέτρα, ανέφερε πως αν δεν περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν υπάρχει τίποτα ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον για το ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς να τον κατονομάσει- λέγοντας πως το μέγεθος των προβλημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταδεικνύει και τη δυσκολία.« Αυτό το λέω για όσους νομίζουν ότι με την τοπική τους ισχύ, τον τσαμπουκά, τη γοητεία, θα λύσουν προβλήματα, που αγωνιζόμαστε να λύσουμε εδώ και καιρό»,σημείωσε.

Η κρίσιμη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, η άρχισε λίγα λεπτά μετά τις οχτώ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο για την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.Μετά την αποχώρηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών συνεχίσθηκε.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε ότι «τα πράγματα ειναι δύσκολα αλλά οχι απαισιόδοξα»,ενώ για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβερνηση στα θέματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε ότι «το κουβεντιάζουμε και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των πιστωτών, κατά τη διάρκεια της οποίας,δεν κατέστη εφικτή η οριστικοποίηση συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Γ.Π.

Διαβάστε επίσης: Σκληρό μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με την τρόικα

The post Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα δήλωσε ο Β. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα