Κόβουν βόλτες στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Τη συνηθισμένη, δυστυχώς, βόλτα του στα χωρικά μας ύδατα, πραγματοποίησε σήμερα ένα ακόμα τούρκικο πολεμικό πλοίο. Αυτή τη φορά πρόκειται για την τουρκική κορβέτα «Bozcaada», η οποία προτίμησε να περάσει μέσα από τις Κυκλάδες για να φθάσει πιο γρήγορα στον προορισμό της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, το «Bozcaada» που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα στις 11 το πρωί πλέοντας μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και εν συνεχεία κινήθηκε δυτικά περνώντας βόρεια της Πάρου.

Η

τουρκική κορβέτα συνέχισε τον πλου της ακολουθώντας νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μ.μ. πλέοντας μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου.

Η εν λόγω τουρκική κορβέτα πλέει πλέον σε διεθνή ύδατα νότια της Σαντορίνης αλλά όσο κινούταν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, η πορεία της παρακολουθούταν από μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές κορβέτες επέλεξαν άλλες τρεις φορές, το προηγούμενο έτος, τη διέλευση μέσα από τις Κυκλάδες ως συντομότερο «δρόμο» για να κατευθυνθούν προς την ανατολική Μεσόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα