Κουβέλης: Βία και ανεργία απειλούν την κοινωνία


«Τη συνάντησή μας την απασχόλησε έντονα το θέμα της βίας και για τη βία πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε όσους που θέλουν να υπονομεύουν την ομαλότητα αλλά να επιτίθενται και στην κοινωνία», δήλωσε εξερχόμενος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Συζητήσαμε

και άλλα σημεία και με ένταση ήρθε στη συζήτηση το θέμα ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας. Με το δεδομένο ότι η ανεργία είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, είναι απειλή για την κοινωνική συνοχή. Συζητήσαμε επίσης και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομία και την εξέλιξη των πραγμάτων και εξειδικεύοντας ζητήματα, θα συναντηθούμε εκ νέου για να τα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, απαντώντας επιπλέον, σε σχετική ερώτηση, πως «το θέμα της δόσης έχει κλείσει».

Ακόμη, αναφορικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, λέγοντας πως το πόσες κάλπες θα στηθούν κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης «είναι αποκλειστική υπόθεση και αρμοδιότητα της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής κι εν τέλει της Ολομέλειας της Βουλής».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συζήτηση και για το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, λέγοντας ότι από την πλευρά του έθεσε το ζήτημα και ζήτησε η όποια τελική ρύθμιση να μη θίγει τα συμφέροντα των εκεί εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα