«Κουβαλούσα 70.000 δολάρια κάθε μήνα σε μητροπολίτη»

Του Γιάννη Ντάσκα

«Κάθε μήνα κουβαλούσαμε σε βαλίτσες 70.000 δολάρια για λογαριασμό του μητροπολίτη και της παρέας του». Αυτή η φράση περιέχεται σε μεγάλη δικογραφία που αφορά το σκάνδαλο του (τότε) μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθου.

Μιλάμε για το 1998. Τι σχέση έχει με το τώρα; Στη Δικαιοσύνη σκαλίζουν ένα σοβαρό παραδικαστικό κύκλωμα, με πολύ γνωστά πρόσωπα, που «κουκούλωσε» τότε τις πληροφορίες ότι τα χρήματα αυτά είναι πολλά εκατομμύρια, ήρθαν στην Αθήνα αφού τα ξέπλεναν μέσω ενός πολύπλοκου «πλυντηρίου» που έφτανε

μέχρι και σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του μακρινού… Ισημερινού!

Μάλιστα, είναι καταγεγραμμένο ότι ο μητροπολίτης με έναν οικονομικό παράγοντα είχε κάνει ραντεβού με τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο, για να αγοραστεί με αυτά τα χρήματα η Γενική Τράπεζα ή κάποια άλλη από τις τότε ελληνικές τράπεζες.

Το deal δεν προχώρησε, αλλά τα χρήματα έμειναν εδώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω off-shore εταιρειών του εξωτερικού επενδύθηκαν σε ιδιωτική κλινική στο δήμο της Αθήνας και αναφέρεται η έντονη ανάμειξη ενός τότε μεγαλοϋπουργού. Είναι η ίδια εποχή και η ίδια μέθοδος με όσα καταγράφονται για μεταφορές χρημάτων από την Κύπρο προς την Ελλάδα στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αν αρχίσει και σπάει η αλυσίδα ο Άκης θα «πάρει μαζί του» κι άλλα ηχηρά ονόματα και της τότε και της μεταγενέστερης περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα