Κουίζ: Προς τα πού πάει αυτό το λεωφορείο;

Στο σκίτσο αυτό, βλέπετε μια απλή απεικόνιση ενός λεωφορείου, ζωγραφισμένο όσο πιο απλά γίνεται και με ελάχιστες λεπτομέρειες, που δόθηκε σε παιδιά νηπιαγωγείου για να απαντήσουν σε ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα: «Προς ποια κατεύθυνση κινείται το λεωφορείο; Αριστερά ή δεξιά και γιατί;».

Το 90% των νηπίων απάντησε σωστά (ναι, υπάρχει σωστή απάντηση!) και μάλιστα όσα απάντησαν σωστά, τεκμηρίωσαν την απάντησή τους! «Καλά μα τόσο εύκολο είναι;» αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι και αποφάσισαν να κάνουν το τεστ και στους «μεγάλους»! Το αποτέλεσμα;

Ελάχιστοι μπόρεσαν να απαντήσουν σωστά και οι περισσότεροι διάλεξαν μια πλευρά στην τύχη, κρίνοντας πως δεν έχει και μεγάλη διαφορά ή θεωρώντας πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις! Το ίδιο ακριβώς πάθαμε και εμείς! Όσες φορές κι αν κοιτάξαμε τη ζωγραφιά, δεν είδαμε κάποια διαφορά που να μας κάνει να πονηρευτούμε προς τα πού κατευθύνεται το λεωφορείο!

Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου όμως, αποκριθήκαν πως ήταν οφθαλμοφανές ότι το λεωφορείο κινείται προς τα αριστερά, καθώς δεν φαίνεται η πόρτα για να μπεις μέσα σε αυτό! Σε μια χώρα με δεξιοτίμονα οχήματα, ίσως η σωστή απάντηση θα ήταν «δεξιά», αλλά για τη χώρα μας, τα παιδάκια απάντησαν πέρα για πέρα ορθά!

Ούτε που σας πέρασε από το μυαλό έτσι;

The post Κουίζ: Προς τα πού πάει αυτό το λεωφορείο; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα