Κόσμος και κοσμάκης χρωστάει στη ΔΕΗ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 200 εκατ. ευρώ έχει το Ελληνικό δημόσιο προς την ΔΕΗ όταν οι οφειλές από τα ελληνικά νοικοκυριά φτάνουν τα 400 με 500 εκατ ευρώ , αποκάλυψε σήμερα η διοίκηση έπειτα από την συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα τα όσα αποκάλυψε στέλεχος της επιχείρησης οι οφειλές του δημόσιου προέρχονται από δάνεια ύψους 525 εκατ. ευρώ που είχε παραχωρήσει

η ΔΕΗ στο δημόσιο –έπειτα από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών- και αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει ένας συμψηφισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου έτσι ώστε η εταιρεία ηλεκτροδότησης να πάρει μερικές «ανάσες» ρευστότητας, διαφορετικά η επιχείρηση θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την τακτική των υπολοίπων επιχειρήσεων, δηλαδή να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Σε ότι αφορά τις φήμες περί αύξησης των τιμολογίων το στέλεχος της ΔΕΗ δεν έκανε καμιά δήλωσε αλλά είπε πως αντί αυτού θα μπορούσε να γίνει μία μικρή μείωση του φόρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της διοίκησης με τον κ. Στουρνάρα συζητήθηκε και η πώληση της ΔΕΠΑ, για την οποία η ΔΕΗ έχει την option του 30%

Keywords
Τυχαία Θέματα