Κόντρα Δένδια-Κασιδιάρη για τα τάγματα εφόδου

Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται γίνουν ανεκτά «τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών
ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός των Πακιστανών τους, είπε πως “αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο”. Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.Επιπλέον, καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».Απαντώντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται.Όσον αφορά στη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα