Κοντά σε συμφωνία «Αρχής» αύριο οι τρεις αρχηγοί

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Εθνική πολιτική και κοινωνική ευθύνη χαρακτηρίζουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ και η συζήτηση με αυτά τα χαρακτηριστικά από την πλευρά του θα συνεχίσει για το θέμα της ΕΡΤ αύριο το βράδυ στις 8:30».

Με αυτά τα λόγια ο κ.Βενιζέλος απευθύνθηκε στην κοινή γνώμη πρώτος μετά τη συνεδρίαση των αρχηγών και τόνισε πώς ό,τι λέει και στη σύσκεψη των αρχηγών το λέει και δημόσια.

Και

πρόσθεσε:«Ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει η κυβέρνηση να έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Θα ακούσω την κοινοβουλευτική μας ομάδα αύριο στις 5:00 και μετά θα προσέλθω στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η λύση θα πρέπει να είναι όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Επικρατείας και η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο πάνω στο οποίο εργάζονται οι πολιτικοί αρχηγοί και σε αυτό υπάρχουν συγκλίσεις αλλά υπάρχουν και αποκλίσεις κυρίως από την πλευρά Του Φώτη Κουβέλη.

Το κυριότερο σημείο διαφωνίας είναι υπό ποια μορφή θα επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ.

Αμέσως μετά ο κ.Κουβέλης είπε ότι «καταβάλει κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει με κανονικό πρόγραμμα η ΕΡΤ».

Αμέσως μετά όμως πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το θέμα της ΕΡΤ αντικείμενο των συζητήσεων αλλά κυρίως η εύρεση κοινού τόπου στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ο κ.Κουβέλης είπε ότι διεκδικεί επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων. Χαρακτήρισε τη συζήτηση επίπονη αλλά και επίμονη από την πλευρά του για να επιτύχει αυτά που θεωρεί σωστότερα για τον τόπο και έξοδο από τα αδιέξοδα.

Ο κ.Κουβελης είπε και εκείνος ότι πριν την αυριανή συνεδρίαση θα έχει συνεδριάσεις με τα όργανα του Κόμματός του για να προσέλθει στη σύσκεψη με τη γνώμη τους.

Κατά πληροφορίες, οι τρεις αρχηγοί είναι κοντά σε συμφωνία-πλαίσιο την οποία θα παρουσιάσουν ως νέο πλαίσιο συνεργασίας της τρικομματικής και στο θέμα της ΕΡΤ συγκλίνουν στη συγκρότηση οργάνου διακομματικού και με κύρος το οποίο θα αναλάβει την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με περιορισμένη όμως μορφή σε σχέση με το παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα