Κωνσταντοπούλου: Κλειδωμένες στα συρτάρια δεκάδες δικογραφίες που έρχονται στη Βουλή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις δικογραφίες που περνούν το κατώφλι της οδηγούνται σε παραγραφή αφού η διαδικασία που εφαρμόζεται δεν επιτρέπει στους βουλευτές να ενημερωθούν για το περιεχόμενο τους.

Αυτό σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια όπως υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο

τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως από τον Απρίλιο του 2009 έως το Μάρτιο του 2014 στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί 168 δικογραφίες.

Σε ελάχιστες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης ευθυνών.

Μάλιστα την τελευταία τριετία στη Βουλή έφτασαν στη Βουλή 23 δικογραφίες που αφορούν τον πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και 12 που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στην κοινοβουλευτική περίοδο των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου διαβιβάστηκαν στην Βουλή 70 δικογραφίες κάποιες εκ των οποίων αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή όπως είναι ο Γ. Αλογοσκούφης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Eurokinissi

The post Κωνσταντοπούλου: Κλειδωμένες στα συρτάρια δεκάδες δικογραφίες που έρχονται στη Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα