«Κολλάει» στους Πρυτάνεις η διαθεσιμότητα

Έντονο πονοκέφαλο προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου -δύο βδομάδες πριν την έλευση της Τρόικας- η πολύπαθη λίστα της διαθεσιμότητας με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, καθώς έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας μια «μαύρη τρύπα» από 1.500 πανεπιστημιακούς υπάλληλους για τους οποίους οι Πρυτάνεις δεν δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση τους, αφήνοντας «μετέωρη» την λίστα

που η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει στην Τρόικα.

Σήμερα υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαβεβαιώσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, παρά την αντίδραση των πρυτάνεων, το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως τελική λύση παρουσιάζεται το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Οικονομικών , ώστε να δημιουργηθούν λίστες βασισμένες στη μισθοδοσία των υπαλλήλων που εργάζονται στα πανεπιστήμια.
Keywords
Τυχαία Θέματα