Κόκκινα δάνεια: Ποιοι θα μπουν στη νέα ρύθμιση

Νέες «ευεργετικές» διατάξεις για δανειολήπτες και οφειλέτες προσέθεσε χθες στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον κ. Χατζηδάκη να κάνει αποδεκτή διακομματική τροπολογία βουλευτών, με την

οποία ορίζεται ως ακατάσχετο από τους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό των 1.500 ευρώ (ή 2.000 ευρώ, εάν πρόκειται για κοινό λογαριασμό) για όλες τις οφειλές εκτός από αυτές προς το Δημόσιο.

Μιλώντας μάλιστα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός προανήγγειλε την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει σε αλλαγές και στον τρόπο υπαγωγής επιχειρήσεων και ιδιωτών στον «Τειρεσία». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αναπροσαρμοστεί το σύστημα κατά τα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου, το οποίο λαμβάνει υπόψη το συνολικό πιστοληπτικό προφίλ και όχι μόνο μια επιταγή.

Όπως ανέφεραν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, το νέο σύστημα θα λειτουργεί ως «πόιντ σίστεμ», προκειμένου να αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι παράμετροι της οικονομικής συμπεριφοράς και της φερεγγυότητας επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Έπειτα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων, πάντως, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ψηφίστηκε χθες το βράδυ.

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα