«Κοινότητα» αποκάλεσε την Κύπρο ο Μπαν Κι Μουν – Οργή στην Κύπρο

Την οργή και τον έντονο εκνευρισμό φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν από το Μόναχο, καθώς αποκάλεσε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ της καταλόγισε ευθύνες για την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

Ο Μπαν Κι Μουν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η Κυπριακή κυβέρνηση φανερά ενοχλημένη με τις δηλώσεις αυτές αναμένεται να στείλει διάβημα προς τον ΟΗΕ με το αίτημα να ανασκευάσει τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας, τόσο για το χαρακτηρισμό «κοινότητα», όσο και για την απόδοση ευθυνών για τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στις περισσότερες «περιοχές» του ανακοινωθέντος και βρίσκονται πολύ κοντά, ενώ ανέφερε ότι: «Συνεχίζω να εργάζομαι κι ελπίζω σε σύντομη έναρξη των διαπραγματεύσεων του κυπριακού. Ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ συναντάται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να τους βοηθήσει να συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο μπορεί να παράσχει τη βάση και τις παραμέτρους για τις διαπραγματεύσεις».

The post «Κοινότητα» αποκάλεσε την Κύπρο ο Μπαν Κι Μουν – Οργή στην Κύπρο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα