Κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά

Αντίθετα με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόικα, εμφανίζονται τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, παραπέμποντας

σε σχετική δήλωσή της, της 4ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».

Ταυτόχρονα κατηγορηματικά αντίθετοι στις ραγδαίες αλλαγές που προωθεί η Τρόικα, δηλώνουν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας οτι «οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων», τη στιγμή που υπογραμμίζουν ανάλογη θέση πρόκειται να λάβει κι ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από πλευράς ΔΗΜΑΡ, στην υπερπήδηση του εμποδίου που θέτει η τρόικα, απαιτώντας απολύσεις στο Δημόσιο, εκτιμώντας πως τα επιχειρήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βάσιμα και ισχυρά.

Νωρίτερα, στις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τα εργασιακά, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια «εμμονή» που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας».

Διαβάστε σχετικά στο “Π”, εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα