Κληρώνει… σήμερα για τον Γιάννο

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος αναμένεται να βρεθέι σήμερα στην κορυφή της ατζέντας της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου της Βουλής. Σήμερα, θα κριθεί η απόφαση της παραπομπής ή όχι του φακέλου του πρώην πολιτικού από το ελληνικό κοινοβούλιο στην Τακτική Δικαιοσύνη με την ένδειξη του αναληθούς “πόθεν έσχες”.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται “παγιδευμένος” αφενός για τις δηλώσεις του όσον αφορά την εμπλοκή της γυναίκας του, Σταυρούλας Κουράκου, στη λίστα Λαγκάρντ κι αφετέρου, γιατί στο “πόθεν

έσχες” του ποτέ δε δηλώθηκαν οι καταθέσεις της συζύγου του σε ελβετικήτράπεζα.

Πρωτεύοντα ρόλο στην απόφαση των μελών της επιτροπής να παραπέμψουν τον φάκελο του κ. Παπαντωνίου, έπαιξε η αρχική άρνηση του πρώην πολιτικού πως έχει την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση και η εν συνεχεία μεταστροφή του, στην οποία υποστήριξε ότι όντως οι καταθέσεις ήταν της συζύγου του, αλλά ο ίδιος ουδέποτε γνώριζε το παραμικρό. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και το “απολογητικό” υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής, το οποίο τελικά απεδείχθη πως ήταν ομολογία.

Πέραν του Γ. Παπαντωνίου, σήμερα η επιτροπή, θα εξετάσει και το θέμα της λίστας Λαγκάρντ καθώς και το αν θα ασχοληθεί με το νέο αρχείο που έφτασε στο κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα