Κλείνουμε Σχολεία, Ανοίγουμε Φυλακές

Η πρόταση της περιβόητης «λευκής εβδομάδας» των Ξενοδόχων με την οποία ασχολήθηκε σοβαρά η κυβέρνηση, θυμίζει έντονα μια αντίστοιχη «ιδέα» που είχε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, να αντιμετωπίσει την κρίση εκείνης της εποχής, προσφέροντας κίνητρα για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, από αυτά που είχαν μείνει τότε ακινητοποιημένα στα τελωνεία…

Για μία ακόμη φορά, στην Ελλάδα ταυτίζουμε την Ανάπτυξη με την… Κατανάλωση

Αν ο κόσμος ξοδεύει και ταξιδεύει, αν τα μαγαζιά είναι γεμάτα καταναλωτές, τότε υπάρχει ευημερία

λένε οι κυβερνήσεις και οι συνδικαλιστές αυτής της χώρας. Σε μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι «αποκαθίσταται η ομαλότητα στην Ελλάδα», η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναφέρει παλιές μεθόδους και παλιά τερτίπια στην πραγματική οικονομία.

Ουδείς ασχολείται με την παραγωγή και εξαγωγή αγαθών και υπηρεσιών σε ανταγωνιστικά επίπεδα ποιότητας και τιμής ώστε να έρθει η ανάπτυξη και η απασχόληση μέσω των εξαγωγών και εισροή συναλλάγματος και πλούτου από το εξωτερικό..

Καταναλωτές υπάρχουν, μόνο σε χώρες που υπάρχουν δουλειές. Δουλειές υπάρχουν μόνον όταν η οικονομία παράγει και είναι ανταγωνιστική…

Ενώ λοιπόν στην Κυβέρνηση επεξεργάζονται σχέδια να κλείσουν τα Σχολεία μερικές ακόμη μέρες , για να «τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός», την ίδια στιγμή είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν πολλές και μεγάλες Φυλακές.

Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό. Η επιχειρηματική επιτυχία είναι απαγορευμένη έννοια.

Η επιτυχία της επιχείρησης προκαλεί -κατά κύματα και διαδοχικά- τις επιθέσεις του ΣΔΟΕ, των Συνδικαλιστών και στο…τέλος των πάσης φύσεως… απαγωγέων.

Κάπου εκεί ανάμεσα πρέπει να περιλάβουμε και τους πολιτικούς και τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι μόλις δουν μια επιχείρηση να προοδεύει και να αναπτύσσεται, την βομβαρδίζουν με αιτήματα πρόσληψης «των δικών μας παιδιών» απειλώντας με χιλιάδες ρυθμίσεις, νομοθετήματα και διοικητικές διατάξεις που μοναδικό στόχο έχουν να εμποδίσουν την επιχειρηματικότητα.

Με αφορμή τα σκάνδαλα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και τώρα ξαφνικά ακούγονται –ακόμη και μέσα στη Βουλή- διάφορες ανοησίες περί αναδρομικού ελέγχου ακόμη και περί κεντρικού ελέγχου (!!) όλων των πιστοδοτήσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος – από τις λίγες ψύχραιμες φωνές που ακούγονται ακόμη σ’ αυτή τη χώρα – υπενθυμίζει ότι στο εξής η περιορισμένη, πολύτιμη, ρευστότητα των τραπεζών πρέπει κατά προτεραιότητα να διοχετεύεται στις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, στις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό. Για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, η στροφή στις ξένες αγορές δείχνει ότι είναι πλέον μονόδρομος. Η ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού τομέα θα είναι το υπόβαθρο στο οποίο θα στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας….

The post Κλείνουμε Σχολεία, Ανοίγουμε Φυλακές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα