ΚΚΕ: «Η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ εκφράζει την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε»

Tην αντίθεσή του στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), εκφράζει το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι «αυτό θα οδηγήσει σε συρρίκνωση τα ΕΑΣ και θα θέσει σε ομηρία όσους εργαζόμενους απομείνουν με τη νέα αναδιάρθρωση

μετά από 18 μήνες», ενώ συμπληρώνει πως η δραστική συρρίκνωση των ΕΑΣ θα αυξήσει την ανάγκη εισαγωγών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν είναι τυχαίες», αφού όπως τονίζεται πρόκειται για κατευθύνσεις που εκφράζουν την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε. για μεγαλύτερες αγορές και για επιτάχυνση της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας που προωθείται.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εξαπολύει και επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων είναι «εκτός από αφελείς και ουτοπικές, πλήρως αποπροσανατολιστικές για το λαό».

«Όπως και αν εμφανιστεί η προωθούμενη αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μοναδικός χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, όπως και οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ», καταλήγει επισημαίνοντας η ανακοίνωση, ενώ καλεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους των ΕΑΣ να παλέψουν για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο και να μην απολυθεί κανένας.

«Η αμυντική βιομηχανία της χώρας μπορεί να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» καταλήγει το ΚΚΕ.

The post ΚΚΕ: «Η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ εκφράζει την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα