Σε Ιταλία και Μάλτα θα ταξιδέψει ο Σαμαράς – Ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για Σ/Κ και Δευτέρα

Σε Ιταλία και Μάλτα πρόκειται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, καθώς και τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους ομολόγους των

προαναφερθέντων κρατών, προκειμένου να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Βέβαια η συγκυρία είναι τέτοια που θεωρείται βέβαιο ότι στο τραπέζι των επαφών, ειδικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Λέττα θα πέσει και το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιδιώκει η ελληνική πλευρά με την τρόικα. Θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός και στην επικείμενη σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα με πιο χαρακτηριστική την ακύρωση της συνέντευξης που θα παραχωρούσε στον Πρετεντέρη. Παρομοίως, ο κ. Δένδιας ανέβαλε όλες τις δουλειές του.

Στο πλαίσιο των ματαιωμένων δραστηριοτήτων του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνεται η προγραμματισμένη παρουσία του σε δυο εκδηλώσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

Έτσι λοιπόν, χωρίς τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σήμερα το συνέδριο «Μια Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», στο οποίο βραβεύονται κάθε χρόνο τα «φωτεινά μυαλά της Ελλάδας» που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι και πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino.

Την εν λόγω εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Στη θέση του πρωθυπουργού το παρών έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης διάβασε στο κοινό ένα προσωπικό μήνυμα του πρωθυπουργού.

Η δεύτερη εκδήλωση, στην οποία είχε ανακοινώσει πως θα είναι παρών ο πρωθυπουργός, αφορά τα Navarinia, μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο για την επέτειο της «Ναυμαχίας του Ναυαρίνου».

The post Σε Ιταλία και Μάλτα θα ταξιδέψει ο Σαμαράς – Ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για Σ/Κ και Δευτέρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα