Κίνα: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε σφαγείο

Στους 112 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σφαγείο πουλερικών στην επαρχία Τζιλίν της βορειο-ανατολικής Κίνας, ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Μέχρι τις 15.20, συνολικά, οι νεκροί ανέρχονταν στους 112» , σύμφωνα με μήνυμα της υπηρεσίας στο Weibo, το κινεζικό Twitter.

‘Οταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, περισσότεροι από 300 εργάτες βρίσκονταν στο σφαγείο του Μπαογιουάν, στο Ντεχούι της επαρχίας Τζιλίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua προσθέτοντας ότι τα συνεργεία

που βρίσκονται επί τόπου δε γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

Επίσης, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι, «Περί τους 100 εργάτες κατόρθωσαν να διαφύγουν από το σφαγείο, του οποίου η έξοδος ήταν κλειστή, και ο αριθμός των παγιδευμένων εργατών παραμένει αδιευκρίνιστος.»

Εξι ώρες μετά την εκδήλωσή της η πυρκαγιά δεν είχε κατασβεσθεί, αλλά οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να την θέσουν υπό έλεγχο παρόλο την δαιδαλώδη διαρρύθμιση του προκατασκευασμένου κτιρίου και τις στενές εξόδους που δυσχέραναν το έργο των υπηρεσιών διάσωσης, σύμφωνα με το Xinhua.

Σοβαρά και πολύνεκρα βιομηχανικά δυστυχήματα, κυρίως σε ορυχεία και εργοστάσια, συμβαίνουν στην Κίνα, όταν οι κανόνες ασφαλείας συχνά παραβιάζονται.

Η διαρροή αμμωνίας στις εγκαταστάσεις προκάλεσε έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά, σύμφωνα με το ημιεπίσημο China News Service.

Τέλος, οι αρχές έχουν εκκενώσει την περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από τη μονάδα για τον κίνδυνο διαρροής αμμωνίας.

Σχετικά άρθρα:

Κίνα: Τους 93 έφτασαν οι νεκροί

Τουλάχιστον 55 νεκροί από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στην Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα