Κίνα: Πρόστιμο $1,2 εκατ. στον σκηνοθέτη Zhang Yimou επειδή έχει πολλά παιδιά

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Zhang Yimou καλείται να πληρώσει πρόστιμο 7.48 εκατομμύρια yuan ($1.2 million), επειδή παραβίασε την πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα.

Πολύ μικρό το το πρόστιμο καταγγέλνουν πολίτες

Το πρόστιμο έρχεται έπειτα από την απολογία του Zhang σε ανοιχτή επιστολή για τα πολλά παιδιά του το Δεκέμβριο. Αυτός και η σύζυγός του, Chen Ting, έχουν

αποκτήσει δύο αγόρια και μία κόρη.

«Ως σκηνοθέτης, πρέπει να κάνω πολλές προσπάθειες και καλές ταινίες για να με θυμούνται οι άνθρωποι, αλλά το ότι έχω πολλά παιδιά τα έχει καταστρέψει όλα», είπε, σύμφωνα με το Xinhua, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Πρόσθεσε: «Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη από όλους για την υπόθεση με τα «πολλά παιδιά». Ομολογώ ότι είναι λάθος μου και δεν κατηγορώ τους άλλους για αυτό». Συνέχισε λέγοντας: «Θα πάρω το μάθημά μου και είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με οποιαδήποτε έρευνα από την επιτροπή οικογενειακού προγραμματισμού».

Συνολικά εννέα έρευνες έχουν γίνει για τη «συγκέντρωση τεκμηρίων» από τον Νοέμβριο. Το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που θα λάβουν την επιστολή, σύμφωνα με τοπικές αρχές.

Η Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου ενέκρινε ένα ψήφισμα για να επιτρέψει στα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, αν ένας από τους γονείς ήταν μοναχοπαίδι, σύμφωνα με το Xinhua.

Ωστόσο, ο Zhang γνωστός για τις ταινίες του «Red Sorghum», «Raise the Red Lantern», και «Hero», δεν εμπίπτει σε αυτό το μέτρο.

Η υπόθεση Zhang έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς, μερικοί υποστηρίζουν ότι οι πλούσιοι και οι διάσημοι στην Κίνα παραβιάζουν κανόνες κι πολιτικές. «Αλήθεια πιστεύετε ότι είναι μεγάλο το πρόστιμο; Γνωρίζει κανείς πόσο εισπράττει από μία μόνο ταινία; Κάποιοι πιστεύουν ότι τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι τίποτα για αυτόν» τόνισε ο χρήστης Sina Weibo στο κινέζικο Twitter.

The post Κίνα: Πρόστιμο $1,2 εκατ. στον σκηνοθέτη Zhang Yimou επειδή έχει πολλά παιδιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα