Κι άλλη καταδίκη για συνεργάτη του Κακλαμάνη…

Ένας ακόμη συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη καταδικάστηκε πρόσφατα για τις διαχειριστικές του … πομπές στον δήμο την περίοδο… παντοδυναμίας του πρώην δημάρχου. Πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Δημόπουλο ο οποίος σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο ο Γ. Καμίνης υπέγραφε τα πάντα που προμηθεύονταν ο τομέας της αρμοδιότητας του. Τί είχε συμβεί; Στις αρχές της Άνοιξης ο δήμαρχος Αθηναίων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αφορμή τη συμμετοχή του δήμου στην «Ανταποδοτική

Ανακύκλωση». Πρόκειται για την εταιρία «φάντασμα» η οποία -όπως είχε αποκαλύψει το site aftodioikisi.gr- είχε ιδρυθεί με τη συμμετοχή πέντε δήμων (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης), και αυτό παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου Ν. 2939/2001, σχετικά με τη συμμετοχή ΟΤΑ σε εταιρείες ανακύκλωσης που συστήνουν ιδιώτες και τις αρνητικές αποφάσεις των κατά τόπους επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικότερα όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων, όπως αναφέρεται στη μήνυση, η υπόθεση έλαβε χώρα «όταν Δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Νικόλαος Βαφειάδης (σ.σ. σημερινός πρόεδρος της «αμαρτωλής» ΕΕΤΑ), ενώ ο Γεώργιος Δημόπουλος ήταν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και είχε ορισθεί εκπρόσωπος του Δήμου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ‘ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ’».
Όπως περιγράφει η μήνυση, ο Δήμος Αθηναίων παρότι υπήρχε η απαγόρευση του νόμου και ως εκ τούτου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παρά το γεγονός ότι δεν εκταμίευσε ποτέ ποσό για να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», εμφανίζεται να είναι μέτοχος. Μάλιστα για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων εμφανίζεται να καταθέσει χρήματα ο “Παναγιώτης Μούργος του Λουκά, ο οποίος εμφανίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς και κατέθεσε το ποσό των 38.000 ευρώ στον υπ αριθ. …………. . …… λογαριασμό της εταιρίας ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ στη Τράπεζα Πειραιώς με αιτιολογία «Καταβολή αρχικού μετοχικού κεφαλαίου – Δήμος Αθηναίων»!!!!!!

Ενέργειες

Ταυτόχρονα με τη σύσταση της εταιρείας «φάντασμα» έχει ήδη:

Α) εκδοθεί η υπουργική απόφαση εξεδόθη και δημοσιεύτηκε συγχρόνως με την σύσταση της εταιρίας και μάλιστα πριν την δημοσίευση του ΦΕΚ περί συγκροτήσεως του ΔΣ σε σώμα και την κατανομή εξουσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών του ΔΣ.

Β) υποβληθεί φάκελος με δικαιολογητικά για λογαριασμό της εταιρίας (προφανώς τότε υπό σύσταση) στις 14-10-2008 και είχε συνταχθεί και πρακτικό εγκρίσεως του συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ στις 4-11-2008 δηλαδή είχε ολοκληρωθεί η προδικασία για την έγκριση του συστήματος ΠΡΙΝ από την σύσταση της εταιρίας.

Δηλαδή, όπως αναφέρεται και στη μήνυση, «τα αληθή αυτά αλλά και ουσιωδέστατα για την ύπαρξη της εταιρίας γεγονότα απεκρύβησαν από όλες τις αρμόδιες διοικητικές αρχές (εποπτεία τόσο από το Υπουργείο Ανάπτυξης ως ανώνυμη εταιρεία όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως συλλογικό σύστημα). Επίσης, αν και δεν υπήρχε κάποια συμβατική ή άλλη σχέση που να δικα

Keywords
Τυχαία Θέματα