Κι άλλες πληροφορίες σοκ στο φως για τον Πιστόριους

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Όσκαρ Πιστόριους όταν το δικαστήριο στην Πρετόρια του απήγγειλε κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για τη σοκαριστική υπόθεση της δολοφονίας, της συντρόφου του Νοτιοαφρικανικού Ολυμπιονίκη αφού σύμφωνα με νεότερα

στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία ο Πιστόριους φαίνεται να πυροβόλησε τη Ρίβα Στίνκαμπ τέσσερις φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Ο αθλητής που συγκίνησε τον κόσμο με την δύναμη ψυχής του όταν κατάφερε να τρέξει στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι με τεχνητά μέλη, είναι πλέον κατηγορούμενος για την δολοφονία της 30χρονης πρώην συντρόφου του.

Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμούς- με τραύματα στο κεφάλι και στους ώμους- μέσα στο σπίτι του Πιστόριους τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι την πυροβόλησε στο σκοτάδι γιατί νόμιζε ότι ήταν διαρρήκτης και, όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία.

Η εισαγγελία έχει ήδη αρνηθεί την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, καθώς “υπήρξαν στο παρελθόν πληροφορίες που γνωστοποιούσαν ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου”.

Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις γειτόνων που “καίνε” τον νοτιοαφρικανικό σπρίντερ. Σύμφωνα με την Gurdian, πολλοί κατέθεσαν ότι νωρίτερα εκείνο το βράδυ, “ακούγονταν φωνές, ουρλιαχτά και κλάματα από το σπίτι του Πιστόριους”.

Στο τρέχον στάδιο της έρευνας, η αστυνομία διαπιστώνει ότι “ερρίφθησαν τέσσερις πυροβολισμοί και το θύμα χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες”, δήλωσε η Ντενίζ Μπέικες, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, η οποία δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπήρξαν κι άλλοι πυροβολισμοί.

Ακόμα η ταξίαρχος Ντενίζ Μπέικες δήλωσε πως ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ πήγε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως είχε αλκοόλ στο αίμα και περιμένουν πλέον τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Mamelodi.

Το όπλο του εγκλήματος ήταν ένα “πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών” και “ήταν καταχωρημένο στο όνομα του κ. Πιστόριους”, κατέληξε η ίδια.

Ο Πιστόριους αναμενόταν αρχικά να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά αυτό αναβλήθηκε για αύριο για να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και τη λήψη αίματος.

Όπως αναφέρουν διάφορες ιστοσελίδες στη Νότιο Αφρική, ο 26χρονος πρωταθλητής έμαθε μετά τους Αγώνες του Λονδίνου ότι η σύντροφός του τον απάτησε. Τότε μάλιστα, της υποσχέθηκε ότι θα του σπάσει τα πόδια όταν μάθαινε ποιος ήταν. Οι απειλές στη συνέχεια έγιναν ακόμη πιο έντονες όταν ο Πιστόριους ανακάλυψε ότι επρόκειτο για πρόσωπο της τηλεόρασης και τον παρουσιαστή Μαρκ Μπάτσελορ, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το CNN, η Ρίβα Στίνκαμπ ανυπομονούσε να έρθει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

«Τι κρύβετε στο μανίκι σας για τον αγαπημένο σας αύριο;» ρωτούσε χθες τους χιλιάδες followers της στο twitter.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να γιορτάσει τη μέρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα