Κεφαλογιάννη: «Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση»

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεαφαλογιάννη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και να τον ενημερώσει για την πορεία του τουρισμού.

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχτηκε την υπουργό ζήτησε να μάθει τον προγραμματισμό του υπουργείου για την επόμενη χρονιά αφού όπως δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη είναι ιδιαίτερα κινητική.

Από την άλλη, η υπουργός Τουρισμού τόνισε «το 2013 ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά

για τον τουρισμό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι βάλαμε τις βάσεις για να έχουμε καλές χρονιές για τον τουρισμό από εδώ και πέρα συνεχώς βελτιωμένες». Ενώ για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς επισήμανε ότι «έχουμε καλά μηνύματα για το 2014, αλλά σας λέω ότι δεν επαναπαυόμαστε στην επιτυχία που είχαμε φέτος. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, μας αφορά όλους.

Είδαμε ότι σε τοπικές οικονομίες και τοπικές κοινωνίες βοήθησε πάρα πολύ, στήριξε τα εισοδήματα. Και αυτό είναι ένα πολύ βασικό θέμα, γιατί φέτος δεν είπαμε απλώς ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είχαμε και αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, αυξήθηκε η μέση κατά κεφαλή δαπάνη.

Άρα βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε και στα ποιοτικά στοιχεία και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να προσπαθήσουμε να το βελτιώνουμε συνεχώς. Διότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, για τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να προβάλουμε και όλες οι περιοχές της χώρας θα έπρεπε να μπορούν να στηρίζουν το εισόδημά τους, σε ένα βαθμό, στον τουρισμό».

Τέλος, ο κ. Παπούλιας απέμεινε τα εύσημα στην υπουργό καθώς, όπως, είπε «κάνετε πολύ καλή δουλειά και έχετε ένα μεράκι γι’αυτό που κάνετε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: ο άνθρωπος που έχει μεράκι γι’αυτό που κάνει έχει επιτυχίες».

The post Κεφαλογιάννη: «Ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα