Κεδίκογλου: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης

Τις τέσσερις κεντρικές κατευθύνσεις της πολιτικής της κυβέρνησης επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Όπως είπε «μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή», ταυτόχρονα

όμως και να βελτιώσει και να ενδυναμώσει τη διεθνή θέση της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεδίκογλου:

«Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ αρχής ο Πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξή μας είναι η βελτίωση και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Σας ευχαριστώ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οριζόντιες περικοπές συζητήθηκαν;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις θα έχετε από τους αρμόδιους υπουργούς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι. Εμένα ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς αυτός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα υπάρξει και νέα συνάντηση;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Φυσικά και θα υπάρξει νέα συνάντηση…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν έρθει η τρόικα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θα δούμε, ακόμη δεν γνωρίζουμε και την ακριβή ημερομηνία έλευσης της τρόικας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Στουρνάρας δεν απέκλεισε το θέμα των οριζόντιων περικοπών. Υπάρχει τέτοιο ανοιχτό θέμα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν σαφέστατοι και εγώ ήμουν σαφέστατος.
Ευχαριστώ πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα