Κεδίκογλου: Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας στην αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank μίλησε μεταξύ άλλων ο Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι δυο τράπεζες είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες και ότι όλες οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα αναλάβει ενεργό ρόλο το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέχρι το τέλος του μήνα και μετά θα αποφασίσει τι θα γίνει με τη συγχώνευση των δυο τραπεζών,

δηλώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να αντληθεί το 10% για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από τη στιγμή που οι τράπεζες δήλωσαν αδυναμία.

Σχετικά με τα τεκταινόμενα με τον κ. Μανιτάκη και τις απολύεσιε επιόρκων ξεκαθάρισε ότι «ούτε η κυβέρνηση, ούτε η τρόικα δέχονται να απομακρυνθούν οι επίορκοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζοντας πως θα χρειαστούν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για να επισπευθούν οι διαδικασίες. « Γίνεται όμως δεκτό το αίτημά μας για άμεση αντικατάσταση. Τους επίορκους θα αντικαταστήσουν νέοι, που θα διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ». Όπως είπε, το μεγάλο «αγκάθι» είναι η ύπαρξη 1.200.000 και πλέον ανέργων.

Προσέθεσε δε ότι θα υπάρξει ένα «θετικό σοκ ρευστότητας στην αγορά» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα