Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της Συρίας, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Οργανισμού. Η κατεπείγουσα συνεδρίαση θα γίνει κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρεσβευτής, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου.

Ραγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Συρίας καθώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έρχεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα η ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του χημικού

οπλοστασίου της Συρίας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε για το θέμα επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία Ομπάμα για εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της ρωσικής πρότασης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο αυτής της συνεδρίασης θα βρεθεί το ρωσικό σχέδιο με βάση το οποίο θα τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα που διαθέτει το συριακό καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα