Κατατροπώνουν Apple και iOS, η Google και το Android – Το 65% (!) στα smartphones έχει λειτουργικό Android

Η απόλυτη τεχνολογική κυριαρχία της Google, επιβεβαιώνεται και επί του ενεργού ιντερνετικά πληθυσμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της GlobalWebIndex, μέσα από δείγμα 170.000 ερωτηματολογίων, σε 32 αγορές, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του 89% των ενεργών χρηστών παγκοσμίως.

Από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας – όπως εξάλλου και από τις πωλήσεις των τελευταίων ετών – προκύπτει ότι η Samsung είναι η εταιρεία

με τη μεγαλύτερη διείσδυση στις φορητές συσκευές, καθώς τα κινητά της τηλέφωνα χρησιμοποιεί το 36% των χρηστών του διαδικτύου. Ακόμα ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως περισσότεροι από τους μισούς (54%) κατόχους ενός tablet μοιράζονται τη συσκευή με τουλάχιστον άλλον έναν χρήστη.

Τα τελευταία δυο χρόνια το Android εκτοξεύτηκε από το 27% στο 65% (+270%) στα smartphones, αγγίζοντας μάλιστα μονοπωλιακά ποσοστά σε χώρες όπως η Νότια Κορέα (81%). Το iOS της Apple χρησιμοποιείται από το 20% των διασυνδεδεμένων καταναλωτών, διπλασιάζοντας εντούτοις το μερίδιο του στις ΗΠΑ (42%) και την Αυστραλία (40%).

Και στα tablets το λειτουργικό της Google έχει το προβάδισμα (53%), με το iOS των iPads να συγκεντρώνει το 40%.

Στους κατασκευαστές και πάντα επί των ενεργών χρηστών, τη Samsung ακολουθούν η άλλοτε κραταιά Nokia (22%) και η Apple (19%).

The post Κατατροπώνουν Apple και iOS, η Google και το Android – Το 65% (!) στα smartphones έχει λειτουργικό Android appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα