Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Πετρέους

 Μέλη του Κογκρέσου, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές κάλεσαν χθες Τρίτη τον πρώην γενικό διευθυντή της CIA να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, παρακάμπτοντας την κατάθεση του αντικαταστάτη του, νέου διευθυντή της CIA Μάικλ Μόρελ. 
Η κατάθεση του Πετρέους μπροστά στις επιτροπές Πληροφοριών και Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα ακροάσεις,

κάποιες από αυτές πραγματοποιήθηκαν  κεκλεισμένων των θυρών, θα διαφωτίσει τις συνθήκες της επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου στη Βεγγάζη, που στοίχισε τη ζωή στον πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και σ’ άλλους 3 Αμερικανούς.

Ο Πετρέους παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική του σχέση με την βιογράφο του. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ενώπιον των επιτροπών θα κατέθετε και ο αναπληρωτής,όμως, τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι κάλεσαν τον Πετρέους να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο, ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος είχε μεταβεί στη Λιβύη τον Οκτώβριο για να διεξάγει έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις.
“Γνωρίζουμε, σύμφωνα με τον Μπομπ Γούντγουορντ, ότι είχε μιλήσει με ορισμένους ανθρώπους”, δήλωσε η Ντιάν Φέινστάιν πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών στο CNN, αναφερόμενη στο διάσημο δημοσιογράφο της Washington Post.”. Ενώ πρόσθεσε ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το επαληθεύσουμε: να μιλήσουμε απευθείας στον Πετρέους, κεκλεισμένων των θυρών.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα