Καταφθάνει στην Αθήνα η Τρόικα – Κρίσιμη επίσκεψη για το 1 δισ. της δόσης του καλοκαιριού

Πιάνει δουλειά από την Τετάρτη η τρόικα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.

Οι ελεγκτές καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα και θα πιάσουν δουλειά την Τετάρτη το πρωί, έχοντας πρώτα απαντήσει στην πρόταση του Γ. Στουρνάρα

για το κλείσιμο του τελευταίου προαπαιτούμενου για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει σε εκκρεμότητα από το καλοκαίρι.

Εάν καταφέρουμε να πάρουμε τη δόση, η κυβέρνηση θα μπορέσει να συζητήσει σε διαφορετική βάση με την τρόικα, τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη και να αντιμετωπίσει το ζοφερό κλίμα που επικρατεί στις αγορές και την ανησυχία των εταίρων για το πώς διαχειρίζονται οι Έλληνες τα λεφτά τους.

Όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά την έγκριση της τρόικας θα γίνει τηλεδιάσκεψη του EWG για να εκταμιευθεί η δόση, ενώ κατά τον υπουργό Γ. Στουρνάρα, θα έχει προηγηθεί και το «ΟΚ» του Χοακίν Αλμούνια, του επιτρόπου αρμόδιου για τον ανταγωνισμό, που έχει «εμφυτεύσει» δικό του κλιμάκιο στην τρόικα, για να ελέγξει ακριβώς αυτή τη διαδικασία.

Τόσο ο επίτροπος Ρεν, όσο και ο επίτροπος Ντάισελμπλουμ εξήγησαν ότι η τρόικα τελικά θα βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη και θα αρχίσει τεχνικές συζητήσεις την Τετάρτη, με στόχο να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανοιχτά μέτωπα πριν από το τέλος του έτους. «Είναι ρεαλιστικό, όμως, να πιστεύουμε ότι πλήρης ολοκλήρωση του λεγόμενου τέταρτου ελέγχου δεν μπορεί να επιτευχθεί και ως εκ τούτου η τρόικα θα επιστρέψει ξανά τον Ιανουάριο για μια συμφωνία τεχνικού επίπέδου που στη συνέχεια θα παρουσιάσει στον eurogroup» σημείωσαν.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε πως έχει αποστείλει στην τρόικα επιστολή με πλήρη πρόταση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ και αναμένει απάντηση εντός των επόμενων 24 ωρών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρόταση προβλέπει εκκαθάριση εν λειτουργία τύπου ΕΛΒΟ, μετά από μια δωδεκάμηνη παράταση με διαχωρισμό σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος και τελική απόφαση για «λουκέτο» ή όχι στο τέλος του δωδεκάμηνου ανάλογα με το αν η εταιρεία μπορεί να γίνει βιώσιμη.

The post Καταφθάνει στην Αθήνα η Τρόικα – Κρίσιμη επίσκεψη για το 1 δισ. της δόσης του καλοκαιριού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα