Καταδίωξη για έναν τόνο παράνομα όστρακα

Σκηνές από ταινία διαδραματίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όταν στελέχη του γραφείου Ασφαλείας και Αλιείας του κεντρικού λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης επιχείρησαν να συλλάβουν τους μεταφορείς ενός φορτίου με όστρακα βάρους ενός τόνου που είχαν αλιευθεί παράνομα!

Όταν οι δυο Έλληνες αντιλήφθηκαν πως τους παρακολουθούσαν, προσπάθησαν να διαφύγουν με το ΙΧ φορτηγό τους. Ακολούθησε καταδίωξη από τους άνδρες του Λιμενικού, που τελικά κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν και να τους συλλάβουν.

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πάτωμα του φορτηγού που κατασχέθηκε, βρέθηκαν αχιβάδες βάρους 921 κιλών που δεν είχαν πάρει τις κανονικές τους διαστάσεις μια και αυτή την περίοδο ακόμη αναπτύσσονται.

Mάλιστα, τα όστρακα είχαν αλιευτεί σε απαγορευμένη για υγειονομικούς λόγους θαλάσσια περιοχή και ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία! Έτσι, κατασχέθηκαν και μετά τον έλεγχο τους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Έβρου θα καταστραφούν. Σε βάρος των δραστών θα επιβληθούν διοικητικές ποινές για παράβαση της αλιευτικής νομοθεσίας, αλλά και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.!

Keywords
Τυχαία Θέματα