Καταδικάστηκαν παππούς και ανήλικοι για το χαμό του Άλεξ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος του Άλεξ, η Δικαιοσύνη χτύπησε νέα «καμπάνα» σε έναν από τους υπεύθυνους της «παρέας» στη Βέροια. Είναι ο παππούς των δύο Ελλήνων αδελφών ο οποίος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στο «Τούνελ» των υπολοίπων μελών της παιδικής συμμορίας, είχε εμπλακεί στο θρίλερ του άτυχου 11χρονου μαθητή Άλεξ Μεσχισβίλι. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

τον καταδίκασε τον Μάρτιο του 2011 σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και για ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε η ποινή να είναι εφέσιμη και εξαγοράσιμη. Αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη στο θρίλερ που αποκάλυψε η εκπομπή και σόκαρε την κοινή γνώμη. Η πρώτη αφορούσε στα πέντε ανήλικα της φονικής παρέας που κρίθηκαν ένοχα από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης για το κακούργημα της μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για περιύβριση νεκρού. Τον Φεβρουάριο του 2009, τα δύο Ελληνόπουλα (αδέλφια), ο Ρουμάνος, ο Αλβανός και ο Βορειοηπειρώτης που έμεναν όλοι στην Βέροια όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, κάθισαν στο εδώλιο σε μια δίκη που διήρκησε τέσσερεις μήνες και εξετάστηκαν σε αυτή πάνω από 100 μάρτυρες. Βασικός μάρτυρας η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του «Τούνελ» Αγγελική Νικολούλη που κατέθεσε όλα τα σοβαρά στοιχεία της πολύχρονης έρευνάς της.
Στους ανήλικους επιβλήθηκαν σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αναμορφωτικά μέτρα. Για τα δύο Ελληνόπουλα το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή του εγκλεισμού στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωση τους και παρακολούθηση προγράμματος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της περιοχής. Για τον Αλβανό και τον Ρουμάνο αποφασίστηκε η ποινή της ανάθεσης της επιμέλειάς τους στην υπηρεσία ανηλίκων Βέροιας και για τον Βορειοηπειρώτη στην αντίστοιχη της Αθήνας όπου μετοίκισε μετά τις απειλές που δέχτηκε για να ανακαλέσει τη μαρτυρία του, κάτι που ποτέ δεν έκανε. Τον μεγαλύτερο αδελφό των Ελλήνων που καθόταν και αυτός στο εδώλιο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.
Ο εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενος στον κάθε ανήλικο ξεχωριστά είπε τα εξής: Για το ένα Ελληνόπουλο, ότι ο ηθικός κώδικας που έχει, είναι ότι το κακό για αυτόν αντιμετωπίζεται με βία. Για τον αδελφό του είπε ότι πιστεύει πως η βία είναι συνηθισμένη κατάσταση. Για το παραμιλητό του τη μοιραία νύχτα, ανέφερε ότι το προκάλεσαν τα γεγονότα που έζησε με τον Άλεξ. Για τον Ρουμάνο είπε ότι η αξιοπιστία του επηρεάζεται σημαντικά από τα συμφέροντά του. Τον Αλβανό τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο, ευάλωτο, με εξάρτηση από την υπόλοιπη παρέα. Για το Βορειοηπειρώτη είπε ότι είναι αξιόπιστος στις πληροφορίες και στις περιγραφές του.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα