Καταδικάστηκαν έξι στο δήμο Κοζάνης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο δήμαρχο Κοζάνης, σε δύο αντιδημάρχους, στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και σε δύο δημοτικούς συμβούλους.

Η ποινή αφορά παράβαση καθήκοντος, επειδή οι καταδικασθέντες ως μέλη της δημαρχιακής επιτροπής δεν σφράγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για το οποίο οι αρμόδιες αρχές είχαν καταλογίσει επανειλημμένως υγειονομικές

παραβάσεις.

Η μήνυση:

Είχε προηγηθεί μήνυση που κατέθεσε ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται το εν λόγω κατάστημα. Ειδικότερα καταδικάστηκαν οι: Λάζαρος Μαλούτας, δήμαρχος Κοζάνης, Βαγγέλης Καραπάτσιος, αντιδήμαρχος, Παρθένα Τουμπουλίδου, αντιδήμαρχος, Άννα Νανοπούλου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, και Στέλλα Ρουσιάδου-Καλογερίδου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Για το συγκεκριμένο κατάστημα η διεύθυνση υγειονομικής υπηρεσίας Κοζάνης καταλόγισε τουλάχιστον τρεις φορές υγειονομικές παραβάσεις για ηχορύπανση, παραβίαση ωραρίου κ.λπ.

Οι υποθέσεις έφτασαν στην τότε δημαρχιακή επιτροπή του δήμου Κοζάνης, στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος, ενώ συμμετείχαν και όλοι οι προαναφερθέντες.

Πηγή: Μακεδονία

Από: http://www.enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα