«Κάποιοι ξεχάσανε πως και οι μετανάστες είναι άνθρωποι»

Του Βουλευτή Ν.Πρέβεζας της ΝΔ

Δημήτρη Τσουμάνη

Τα τραγικά και αιματηρά γεγονότα που εξελίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας κάθε άλλο παρά περήφανους μας κάνουν. Όλοι σαστίσαμε και όλοι λυπηθήκαμε για τις εικόνες των τραυματισμένων μεταναστών που αντικρίσαμε στις οθόνες μας.

Άνθρωποι εναντίον ανθρώπων χωρίς έλεος και δισταγμούς. Συγκρούσεις για ποιο λόγο?? Αιματοχυσίες για ποιο λόγο?? Επειδή οι εν λόγω εργάτες δεν

είναι ελληνικής καταγωγής. Επειδή κάποιοι, που ανήκουν στον ελληνικό λαό, αρνήθηκαν να τους πληρώσουν τα οφειλόμενα μεροκάματα. Επειδή δεν τους ενδιέφερε η εργασία που τους είχαν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι αλλά η εκμετάλλευση αυτών και η καταγωγή τους . Επειδή δεν δίστασαν ούτε λεπτό, να σηκώσουν τα όπλα τους κατά του πλήθους που αναζητούσε τα δεδουλευμένα του.

Δυστυχώς, ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν τους μετανάστες ως όντα, ως ψυχές, ως ανθρώπους, αλλά ως είδος προς εκμετάλλευση. Χωρίς ίχνος ντροπής και ανθρωπιάς, τους χρησιμοποιούν προς όφελός τους και ύστερα τους παραπετάνε. Ούτε ..ένα πιάτο φαί, που λέει ο λόγος.

Όπου και αν περπατήσεις, στην Αθήνα ή στην επαρχία, θα συναντήσεις μετανάστες, παράνομους και μη. Άλλοι σου ζητάνε χρήματα, άλλοι φαγητό, άλλοι ρούχα. Στη Μανωλάδα δε, πήγανε να ζητήσουν τα χρήματα που τους αναλογούσαν, τα χρήματα που τους χρωστούσαν, τα χρήματα που είχαν κερδίσει με τον ιδρώτα τους. Και τι κέρδισαν??Σκάγια από δίκαννα, στα κορμιά τους.

Άκουγα όλες αυτές τις μέρες σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για την απόλυτη καταπάτηση των εργατικών, συνταγματικών και ατομικών δικαιωμάτων. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να τα λέμε και να τα ακούμε αλλά και με πράξεις να προστατεύουμε όλα τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξαιρέτως φυλής και καταγωγής. Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τους αλλοδαπούς μετανάστες και τον τρόπο που τους απασχολούν και τους εκμεταλλεύονται εργασιακά μερικοί εργοδότες, αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια. Τρανό παράδειγμα το εν λόγω γεγονός, για το οποίο πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν τολμούσε να υποστηρίξει, πόσο μάλλον να βοηθήσει, αυτούς τους ανθρώπους όλον αυτόν τον καιρό που ζητούσαν να λάβουν τις αμοιβές τους. Ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι, ξεχάσαμε να νιώθουμε σαν άνθρωποι.

Θέλω να πιστεύω πως δεν υφίσταται σε μεγάλη έκταση αυτό το φαινόμενο εκμετάλλευσης εις βάρος των εργατών – μεταναστών και πως τα κρούσματα είναι μεμονωμένα και ελάχιστα. Δεν είμαστε έτσι εμείς οι Έλληνες!! Είμαστε περήφανος και τίμιος λαός! Είμαστε φιλόξενος και ευγενής λαός, στοιχεία που διαφαίνονται ήδη από τα αρχαία κείμενα των σοφών μας.

Μερικοί όμως, «ξεχάσανε» (και εξακολουθούν να «ξεχνάνε» σκοπίμως) τον σεβασμό προς τον αλλοδαπό εργάτη, τα δικαιώματα αυτού και υπεράνω όλων το δικαίωμα του στη ζωή.

Από όποιο κράτος και αν προέρχεται κάποιος, όποιο επάγγελμα και αν κάνει, είτε είναι παράνομος σε μια χώρα είτε όχι, κανείς δεν επιτρέπεται να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματά του και να του συμπεριφέρεται σαν να είναι ζώο.

Ας φερθούμε όλοι …ανθρώπινα!!

Keywords
Τυχαία Θέματα