«Καμία επιείκεια» για τον Άκη ζητά η πολιτική αγωγή

Στο κλείσιμο της αγόρευσης τους οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν την πιο αυστηρή τιμωρία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο καλώντας τον μάλιστα έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει ρότα και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ (Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): Καμία επιείκεια. Η πιο αυστηρή τιμωρία. Ο Τσοχατζόπουλος

δεν είναι η Ιφιγένεια του συστήματος. Είναι ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Δεν σεβάστηκε τον όρκο του, πρόδωσε τις ιδέες του, την πατρίδα του που εξευτέλισε διεθνώς. Με την απολογία του επιχείρησε ηρωική έξοδο. Προσπάθησε να εμφανιστεί θύμα πολιτικο-δικαστικών κέντρων. Το μαύρο κουτί δεν είναι το ΚΥΣΕΑ αλλά η ροή του μαύρου χρήματος. Τι θα μας πει το ΚΥΣΕΑ κ.Τσοχατζόπουλε; Ότι δεν δωροδοκηθήκατε; Τους είχατε ενημερώσει;

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πού ξέρετε εσείς; Είναι προκλητική! Δεν έχει καταλάβει και ρωτάει εμένα τώρα. Είναι εκτός πραγματικότητας.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ (συνήγορος πολιτικής αγωγής ): Η χώρα μας έγινε πρωταθλητής της διαφθοράς.
Την ύστατη στιγμή αλλάξτε ρότα, αλλάξτε τακτική. Δώστε τα στοιχεία που 5 μήνες λέτε ότι έχετε. Αποκαλύψτε άλλα πρόσωπα διαφθοράς όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει αδυσώπητα. Μη σπαταλήσετε την προσωπική σας ιστορία σε ευτελή οικονομικά κίνητρα. Δώστε την ευκαιρία για τη μερική έστω λεύκανση του ονόματός σας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, σαφείς αιχμές για άγνωστους δράστες και άγνωστα κρυμμένα ποσά σε διάφορα σημεία της γης άφησαν στις αγορεύσεις τους για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής προκαλώντας την αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Το 1996 μετά τα Ιμια ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό πόσο. Αγοράζαμε όπλα από το ράφι. Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται. Καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο», είπε ο Διονύσης Κολοβός, πρώτος εκ της ομάδας που εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο. Και πρόσθεσε πως τότε πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά, αλλά «οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία». Στη συνέχεια ο κ. Κολοβός αναφέρθηκε στον τρόπο προώθησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων .
Ακης Τσοχατζόπουλος: «Προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στο ΥΕΘΑ. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω να ακούσω τέτοια λόγια. Να προσέχετε τι λέτε».
Πρόεδρος: «Θα σημειώνετε χωρίς να διακόπτετε την Πολιτική Αγωγή».

Η πολιτική αγωγή χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο για την υπόθεση των υποβρυχίων Γιάννη Μπέλτσιο ως αφανή εταίρο του πρώην Υπουργού. Η δεύτερη δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Aργυρία Φανουράκη επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας είπε ότι δόθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έφτασαν στον Τσοχατζόπουλο ακόμα και μέσα σε μαύρες βαλίτσες. «Τα μετρητά αυτά ήταν το μέσο για την πολυτελή διαβίωση του Ακη Τσοχατζόπουλου και τον Νίκου Ζήγρα και των οικογενειών τους». Η δικηγόρος μάλιστα τόνισε ότι «υπάρχουν και άλλα ποσά, σπαρμένα σε πάρα πολλές γωνιές της γης » και καταλήγει «Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;».

«Η στάση της να μη καταδώσει τον πατέρα της δείχνει γενναιότητα», είπε η πολιτική αγωγή

Στο επίκεντρο της πολιτικής αγωγής βρέθηκαν η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου . Η κόρη τους πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου ήξερε για τα μαύρα χρήματα αλλά χαρακτήρισε γενναία τη στάση της που αρνήθηκε να καταδώσει τον πατέρα της . «Η στάση της δείχνει γενναιότητα σε αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για καμία πράξη. Βλέπει τον πατέρα της να ικετεύει καθημερινά τους δικαστές για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη και ούτε μισή φορά να κάνει το ίδιο για το παιδί του, που είναι και η ίδια μητέρα 3 ανήλικων παιδιών».

«Σαν δεν ντρέπεστε» ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός αντέδρασε και στην αναφορά εκ μέρους της πολιτικής αγωγής για τον ρόλο της Βίκυς Σταμάτη και τις πολυτελείς αγορές της. «Εκανε φιλότιμες προσπάθειες – είπε η πολιτική αγωγή – να πείσει ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ανάλγητων δημοσιευμάτων και ότι εκείνη έκανε αγορές της μέσης Ελληνίδας. Η μέση Ελληνίδα όμως δεν κάνει επισκευές 1.300.000 ευρώ σε σπίτι που δεν της ανήκει, ούτε έχει τζιπ 80.000 ευρώ».

«Ο Νίκος Ζήγρας ήταν η κουρτίνα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το πρώτο βιολί και το δεξί χέρι του πρώην υπουργού», είπε για η συνήγορος του δημοσιού Ουρανία Μενδρινού για τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του Τσοχατζόπουλου.

«Αποδεικνύεται αναντικατάστατος γιατί όταν έφυγε άρχισαν οι βεβιασμένες κινήσεις και όλα πάνε στραβά» πρόσθεσε για τον Νίκο Ζήγρα αναγνωρίζοντας όμως ότι ο κατηγορούμενος βοήθησε. Σημαντικά το έργο της Δικαιοσύνης αφήνοντας βέβαια την αξιολόγηση του στην κρίση του δικαστηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα