Κακλαμάνης: Παντελώς ανεύθυνη η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών για την «πλήρη κατάρρευση της κτηματαγορά» χαρακτηρίζοντας «παντελώς ανεύθυνη» την πολιτική απόφαση για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Κακλαμάνης ζητάει την αναστολή του φόρου υπεραξίας ακινήτων ή εναλλακτικά

τον προσδιορισμό ποσοστού επί της τιμής του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (πχ 3% όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ) του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος, γεγονός που, όπως σημειώνει, θα οδηγήσει σε αναθέρμανση της κτηματαγοράς και εισροή σημαντικών εσόδων στα δημόσια ταμεία.

«Η παντελώς αδικαιολόγητη σώρευση των φόρων ακίνητης περιουσίας των ετών 2010, 2011, 2012 και 2013, με την απαίτηση να καταβληθούν εντός του πενταμήνου Οκτωβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014, δημιούργησε στο μείζον ποσοστό των φορολογουμένων μεγάλη αν όχι ανυπέρβλητη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει ότι «αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής, που εγγίζει τον χαρακτηρισμό της ως παντελώς ανεύθυνης, είναι η εφαρμογή από 1.1.2014 του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος (φόρου υπεραξίας) στις προσδοκώμενες ολίγες μεταβιβάσεις», αναφέρει η σχετική ερώτηση.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Κακλαμάνης: Παντελώς ανεύθυνη η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα