«Καίει» τον Παπακωνσταντίνου η ΕΛΑΣ!

Οι πραγματογνώμονες -αξιωματικοί της Αστυνομίας καίνε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή.

Στους βουλευτές είπαν ότι είχε γίνει επέμβαση στη λίστα Λαγκάρντ και κάποιος έσβησε τα ονόματα των τριών συγγενών του πρώην Υπουργού, ώστε να μην εμφανιστούν πουθενά στη συνέχεια.

Είπαν ακόμα ότι είχε σβήσει κι άλλα 87 ονόματα που δεν βρέθηκαν, ενώ για τις περίφημες εκτυπώσεις των δεκάδων σελίδων για τις οποίες μίλησε ο κ. Βενιζέλος είπαν ότι μπορεί να προκύψουν επιστημονικά.

Το

θέμα είναι σοβαρό, καθώς μάλιστα προκύπτει και δημιουργία και άλλου USB. Βουλευτές, όπως η κ.Κωνσταντοπούλου, ο κ.Κοντονής, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Ρήγας, ο κ. Καλλατζής πρότειναν να ξανακληθεί ο κ. Διώτης και κατά τη συζήτηση προέκυψε η έκπληξη. Ο πρώην Εισαγγελέας είπε ότι αν δεν κληθεί νόμιμα δεν πρόκειται να πάει με απλό τηλέφωνο αλλά και αν κληθεί νόμιμα μάλλον δεν θα πάει!!! Προφανώς γιατί έχει κληθεί ως ύποπτος από τους Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Δημοσιεύουμε τμήμα των πρακτικών στο οποίο οι πραγματογνώμονες κ.κ. Αντωνόπουλος και Δελτσίδης «καίνε» το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους συγγενείς τους ανάμεσα στους οποίος ο ένας δραστηριοποιείται στο εμπόριο… όπλων!

Διαβάστε:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να σας ρωτήσω τώρα και το εξής. Είπατε και στην κατάθεσή σας το πρωί ότι οι ονομασίες που δεν εντοπίστηκαν είναι συγκεκριμένες, είναι στο παράρτημα 4.2 και σε αυτές περιλαμβάνονται οι τρεις επίμαχες εγγραφές των Παπακωνσταντίνου, Ροσσώνη και Σικιαρίδη. Και είπατε ότι για αυτά κάνατε μία πρόσθετη αναζήτηση και δεν βρέθηκαν.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Ναι, μάλιστα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι πραγματογνώμονες -αξιωματικοί της Αστυνομίας καίνε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή. Για τα υπόλοιπα 87 αρχεία δειγματοληπτικά έστω, έχει γίνει αντίστοιχη αναζήτηση;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Του περιεχομένου τους;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

ΜΑΡΤΥΣ (Απόστολος Δελτσίδης): Είχαν μπει κάποιες λέξεις κλειδιά που αφορούσαν γενικά τα αρχεία, γενικά όλα τα αρχεία.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με αυτές βρήκατε 1972.

ΜΑΡΤΥΣ (Απόστολος Δελτσίδης): Ναι, και κάποια επιπρόσθετα με το περιεχόμενό τους. Για τα υπόλοιπα 87 δεν βρέθηκαν, όπως το είπαμε. Επιπρόσθετα, όμως…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχουμε 90 που μας λείπουν.

ΜΑΡΤΥΣ (Απόστολος Δελτσίδης): Ναι, 90. Δώσαμε και επιπλέον λέξεις κλειδιά που μας είχαν έρθει με την πρώτη παραγγελία. Στη συνέχεια, όμως, δώσαμε και κάποιες άλλες λέξεις κλειδιά που αφορούσαν όχι μόνο τα συγκεκριμένα 87, αλλά και όλα τα αρχεία. Από αυτά δεν προέκυψε κάτι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο λόγος για τον οποίο σας ρωτώ είναι ο εξής. Εσείς τώρα προσπαθείτε να κάνετε όσο πιο ασφαλές το συμπέρασμα ότι δεν εντοπίζονται τα τρία αυτά. Και επειδή έχουμε και άλλα 87 που δεν εντοπίζονται, λέω, έχει γίνει κάτι αντίστοιχο όπως έγινε για αυτά τα τρία και για τα άλλα 87; Για να δούμε τελικά έλειπαν τα τρία; Έλειπαν 90; Τι ακριβώς συνέβη;

ΜΑΡΤΥΣ (Απόστολος Δελτσίδης): Κάτι συγκεκριμένο για τα υπόλοιπα 87, ειδικά για τα 87 δεν έχει μπει σαν αναζήτηση.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Βέβαια, όσα σας λέμε είναι θέμα της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Δούλευε, ήταν σε λειτουργία. Είναι γενικά χρονοβόρες διαδικασίες αυτές. Όταν θα βάλουμε να δούμε, ας πούμε, λέξεις κλειδιά μέσα από αυτά τα αρχεία, όπως σας είπαμε και πριν, μπορεί να μας βγάλει ευρήματα μιας τάξης μεγέθους 100 χιλιάδων, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν εάν παρουσιάζουν ενδιαφέρον εγκληματολογικό ή όχι.

Παραδείγματος χάριν, εάν βάλουμε ας πούμε ένα ποσό, μπορεί αυτό το ποσό να βρίσκεται σε διάφορες μορφές μέσα στον δίσκο. Μπορεί να φέρεται σε ποσό ευρώ, μπορεί να είναι νούμερο, κάτι άλλο που αντιστοιχεί κάπου αλλού. Αυτά θέλουν αξιολόγηση. Επειδή..

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα μου θυμίσατε κάποιον που έλεγε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνου οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Ξέρετε, όταν δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε είναι πολύ δύσκολη η αξιολόγηση των ευρημάτων και παίρνει πάρα, πάρα πολύ χρόνο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Και μένα θα σας πω μετά τι μου θυμίσατε μόλις τελειώσει η κ. συνάδελφος, κάποιον άλλον, που μπέρδευε τον τραπεζίτη της DEUCE BANK με…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, αν θέλετε…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Οπότε η εγκληματολογική αναζήτηση έγινε με βάση το διαβιβαστικό που μας είχε τεθεί και όχι κάτι παραπάνω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με αυτές τις λέξεις, λοιπόν.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτης Αντωνόπουλος): Ναι. Ουσιαστικά αυτά τα τρία ενδιέφεραν και περισσότερο, για να κερδίσουμε και χρόνο κατά την εξέταση. Γι’ αυτό και δεν σας λέμε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν. Το γεγονός ότι δεν έχουμε βρει αυτά τα αρχεία, εμείς ως πραγματογνώμονες δεν μπορούμε να σας πούμε ότι δεν υπήρχαν με απόλυτη βεβαιότητα. Αλλά, αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα ως στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα να πούμε, σαν πιθανολόγηση, ότι μάλλον δεν υπήρχαν. Φυσικά, αυτό δεν καταγράφεται επίσημα στην έκθεση. Όλα τα στοιχεία, όμως, μας οδηγούν κάπως εκεί. Είναι δική μας άποψη.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα