Και παντρεμένες και χήρες… έπαιρναν συντάξεις!

«Ύποπτες» χαρακτηρίζονται 1.648 περιπτώσεις από τις συνολικά 114.288 συντάξεις που καταβάλλει ο ΟΑΕΕ (ποσοστό 1,44%), σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στα σχετικά μητρώα συνταξιούχων.

Τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων -διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών, παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή

υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατή Μαραγκού και της διοικητού του ΟΑΕΕ Γεωργίας Κωτίδου.

Για τις 1.648 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτο» δείγμα θα διενεργηθούν άμεσα εντός 10 ημερών αυτοπρόσωποι έλεγχοι.

Αναλυτικά από τους ελέγχους προέκυψαν 84 περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν συντάξεις είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Η χορήγηση των συντάξεων αυτών διακόπτεται άμεσα.

Επιπλέον, 1564 περιπτώσεις κρίθηκαν ως αδιευκρίνιστες και ο ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους και σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Η στενή συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει καρπούς. Ήδη με τους πρώτους εσωτερικούς ελέγχους προχωράμε στο νοικοκύρεμα και αυτής της τελευταίας «γκρίζας» περιοχής στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας και το σημαντικότερο χωρίς να ταλαιπωρούμε όλους τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν σύνταξη αιτία θανάτου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα