Κ. Λαγκάρντ: Φέτος θα επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει για αυτή τη χρονιά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θα μείνει κατώτερος του δυναμικού του, δηλαδή στο 4%, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο

αποπληθωρισμού.

«Βλέπουμε εντεινόμενους κινδύνους για εμφάνιση αποπληθωρισμού, που θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικός για την ανάκαμψη», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσινγκτον.

«Εάν ο πληθωρισμός είναι το τζίνι, ο αποπληθωρισμός είναι το τέρας που πρέπει να πολεμήσουμε με αποφασιστικότητα» είπε.

Στη συνέχεια, η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση της νομισματικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που συνεχίζει να εφαρμόζει η Fed, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναστάτωση στις αγορές.

Ωστόσο «δεν αναμένουμε μεγάλες, βαριές και σοβαρές συνέπειες» εξ αυτού του γεγονότος, αφού η μείωση του όγκου των αγορών αξιόγραφων από μέρους της Fed θα είναι σταδιακή.

«Συνολικά η κατεύθυνση είναι θετική, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ακόμη πολύ χαμηλή, πολύ εύθραυστη και πολύ άνιση», σημείωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της.

The post Κ. Λαγκάρντ: Φέτος θα επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα