Ισλαμιστές απειλούν με αιματοκύλισμα την Αίγυπτο

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις καλεί τους τουρίστες που βρίσκονται στην Αίγυπτο να φύγουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ενόψει νέων επιθέσεων εναντίον οικονομικών στόχων. Μάλιστα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά, από την οποία σκοτώθηκαν δύο νοτιοκορεάτες τουρίστες και ο αιγύπτιος οδηγός του οχήματος. Εν τω μεταξύ ο Ευ. Βενιζέλος καταδικάζει το γεγονός και αναφέρει

ότι η Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η επίθεση κατά του λεωφορείου που κατευθυνόταν προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά είναι η πρώτη που πραγματοποιείται κατά τουριστών από την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οπότε και κλιμακώθηκε η δραστηριότητα των ισλαμιστικών ενόπλων ομάδων στην περιοχή.
«Η Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις θυσίασε επιτυχώς έναν από τους ήρωές της για να ανατινάξει λεωφορείο που κατευθυνόταν προς τους Σιωνιστές και αυτό περιλαμβάνεται στον οικονομικό πόλεμο κατά του προδοτικού καθεστώτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.
Με την επίθεση αυτή σημειώνεται στροφή στη στρατηγική των ενόπλων ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στη χερσόνησο του Σινά που πλέον στρέφονται κατά τουριστικών και οικονομικών στόχων.
Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά πραγματοποιούσαν μέχρι σήμερα σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, όμως το νότιο τμήμα της χερονήσου, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, θεωρείτο σχετικά ασφαλής προορισμός.
Η οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις έχει αναλάβει την ευθύνη για μεγάλο αριθμό βομβιστικών επιθέσεων, ανάμεσά τους την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών στο Κάιρο τον περασμένο χρόνο. Η οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο εναντίον στρατιωτικού ελικοπτέρου τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες.

Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων από τον Βενιζέλο

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στο σημείο εισόδου Taba, στην αιγυπτο-ισραηλινή μεθόριο: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια εναντίον επιβατών τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή του Σινά, η οποία κόστισε τη ζωή τεσσάρων επιβατών και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζει ότι, στις δύσκολες αυτές στιγμές, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του. Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες σταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή. Υπογραμμίζεται, τέλος, το ισχυρό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

The post Ισλαμιστές απειλούν με αιματοκύλισμα την Αίγυπτο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα