Ημερίδα για τον αυτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) διοργανώνει, με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων, Ημερίδα για τον Αυτισμό. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 και ώρα 09:00 π.μ-16:00 στο Ανατολικό Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (Λεωφόρος Μεσογείων 154, 11527 Αθήνα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: 2 Απριλίου. Απευθύνεται σε γονείς, σε επαγγελματίες

στο χώρο του Αυτισμού και στο ευρύτερο κοινό. Περιλαμβάνει χαιρετισμούς, προβολή βίντεο, ομιλίες από Ειδικούς (παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους κα) και από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο ηθοποιός Μάνος Καρατζόγιαννης θα μιλήσει για το θεατρικό «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» του Σάιμον Στίβενς, που βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ-σέλερ του Μαρκ Χάντον, στο οποίο ο πρωταγωνιστής είναι ένα άτομο με Αυτισμό. Στο κλείσιμο της Ημερίδας θα κληρωθούν δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση, ευγενική προσφορά της κυρίας Μαργαρίτας Δαλαμάγκα, ιδρύτριας και εκπροσώπου του Πολιτιστικού χώρου «Αγγέλων Βήμα» όπου παίζεται το θεατρικό αυτό.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα τιμηθεί ως Πρέσβειρα για τον Αυτισμό, η Δρ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, πολλάκις υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Συνοδευτικό υλικό: Πρόγραμμα Ημερίδας (Programma.pdf), Αφίσα ημερίδας (Afisa.pdf)

Πληροφορίες:

- Έφη Κουτσώφ, Γραμματεία ΕΕΠΑΑ / Τηλ.: 2103216550 / E-mail: [email protected] / http://www.autismgreece.gr

The post Ημερίδα για τον αυτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα