Ηλεκτρικό σκούτερ από… κάνναβη για οικονομικές μετακινήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα σκούτερ φτιαγμένο από φυσικά υλικά και συγκριμένα μαριχουάνα ανέπτυξε η νεοσύστατη εταιρεία Van.eko, με έδρα την Ολλανδία.

Το πρωτότυπο ονομάζεται Be.e, είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να διανύσει αποστάσεις μέχρι και 80 χιλιόμετρα με ταχύτητα ως 25χλμ/ώρα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.

Ο ιδρυτής της Van.eko,

Vaniek Colenbrander, σχεδίασε το σκούτερ από κάνναβη το 2007 για τη διπλωματική του εργασία στο πανεπιστήμιο και σήμερα είδε το όνειρό του να πραγματοποιείται αναπτύσσοντας το πρωτότυπο μοντέλο, ενώ αναζητά περαιτέρω χρηματοδότηση με στόχο τη μαζική παραγωγή.

Όπως αναφέρει το econews.gr, το «πράσινο» σκούτερ κατασκευάζεται από βιώσιμα υλικά και συγκεκριμένα από ίνες κάνναβης και βιο-ρητίνες, που αντικαθιστούν το ατσάλι, τα υαλονήματα και τα ανθρακονήματα.

Η διείσδυση του πρωτότυπου σκούτερ στην αγορά του Άμστερνταμ, που κατακλύζεται από ποδήλατα, ενδεχομένως να είναι δύσκολη, ωστόσο ο ιδρυτής της Van.eko πιστεύει ότι ο συνδυασμός φυσικών υλικών και ηλεκτρικής ενέργειας θα βρει μεγάλη ανταπόκριση για βιώσιμες μετακινήσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα